مهندسی مکانیک

ترانزیستور چگونه کار می کند - ۱

A PN Junction



اعمال ولتاژ با پلاریته موافق باعث عبور جریان از یک
پیوند PN می شود و چنانچه پلاریته ولتاژتغییر کند
جریانی از مدار عبور نخواهد کرد.

اگر ساده بخواهیم به موضوع نگاه کنیم عملکرد یک ترانزیستور را می توان تقویت جریان دانست. مدار منطقی کوچکی را در نظر بگیرید که تحت شرایط خاص در خروجی خود جریان بسیار کمی را ایجاد می کند. شما بوسیله یک ترانزیستور می توانید این جریان را تقویت کنید و سپس از این جریان قوی برای قطع و وصل کردن یک رله برقی استفاده کنید.


موارد بسیاری هم وجود دارد که شما از یک ترانزیستور برای تقویت ولتاژ استفاده می کنید. بدیهی است که این خصیصه مستقیما" از خصیصه تقویت جریان این وسیله به ارث می رسد کافی است که جریان وردی و خروجی تقویت شده را روی یک مقاومت بیندازیم تا ولتاژ کم ورودی به ولتاژ تقویت شده خروجی تبدیل شود.

جریان ورودی ای که که یک ترانزیستور می تواند آنرا تقویت کند باید حداقل داشته باشد. چنانچه این جریان کمتر از حداقل نامبرده باشد ترانزیستور در خروجی خود هیچ جریانی را نشان نمی دهد. اما به محض آنکه شما جریان ورودی یک ترانزیستور را به بیش از حداقل مذکور ببرید در خروجی جریان تقویت شده خواهید دید. از این خاصیت ترانزیستور معمولا" برای ساخت سوییچ های الکترونیکی استفاده می شود.


Diode vs Transistor



از لحاظ ساختاری می توان یک ترانزیستور را با دو دیود مدل کرد.

همانطور که در مطلب قبل (اولین ترانزیستورها) اشاره کردیم ترانزستورهای اولیه از دو پیوند نیمه هادی تشکیل شده اند و بر حسب آنکه چگونه این پیوند ها به یکدیگر متصل شده باشند می توان آنها را به دو نوع اصلی PNP یا NPN تقسیم کرد. برای درک نحوه عملکرد یک ترانزیستور ابتدا باید بدانیم که یک پیوند (Junction) نیمه هادی چگونه کار می کند.


در شکل اول شما یک پیوند نیمه هادی از نوع PN را مشاهده می کنید. که از اتصال دادن دو قطعه نیمه هادی P و N به یکدیگر درست شده است. نیمه هادی های نوع N دارای الکترونهای آزاد و نیمه هادی نوع P دارای تعداد زیادی حفره (Hole) آزاد می باشند. بطور ساده می توان منظور از حفره آزاد را فضایی دانست که در آن کمبود الکترون وجود دارد.

اگر به این تکه نیمه هادی از خارج ولتاژی بصورت آنچه در شکل نمایش داده می شود اعمال کنیم در مدار جریانی برقرار می شود و چنانچه جهت ولتاژ اعمال شده را تغییر دهیم جریانی از مدار عبور نخواهد کرد (چرا؟).

این پیوند نیمه هادی عملکرد ساده یک دیود را مدل می کند. همانطور که می دانید یکی از کاربردهای دیود یکسوسازی جریان های متناوب می باشد. از آنجایی که در محل اتصال نیمه هادی نوع N به P معمولآ یک خازن تشکیل می شود پاسخ فرکانسی یک پیوند PN کاملآ به کیفیت ساخت و اندازه خازن پیوند بستگی دارد. به همین دلیل اولین دیودهای ساخته شده توانایی کار در فرکانسهای رادیویی - مثلآ برای آشکار سازی - را نداشتند.

معمولآ برای کاهش این خازن ناخاسته، سطح پیوند را کاهش داده و آنرا به حد یک نقطه می رسانند.

ارسال شده در توسط شهرستان مهر __سیدمصطفی برهانی نسب
ارسال شده در توسط شهرستان مهر __سیدمصطفی برهانی نسب

اصفهان یکی از شهرهای زیبا و مهم, با آثار تاریخی فراوان است. این شهر از قدیم الایام مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است. ما برای آشنایی مقدماتی با تاریخ تلخ و شیرین این شهر و شناخت آثار تاریخی و دیدنی آن طراحی این سایت را شروع کردیم و در ادامه سعی در جهت معرفی شخصیت ها و مکان های تفریحی و گردشگری و فرهنگی آن نمودیم و در تکمیل آن بخش های جانبی سایت را به آن اضافه نموده تا مورد جلب رضایت شما عزیزان قرار گیرد. وقایع نقل شده در این مجموعه که به لحاظ زمانی، از ورود اسلام به این شهر تا دوران انقلاب اسلامی را شامل می ‏شود، عمدتاً از کتاب های تاریخی مختلف که نگارش هر کدام مربوط به دوره‏ای از تاریخ ادبیات ایران می ‏باشد انتخاب شده است.


ارسال شده در توسط شهرستان مهر __سیدمصطفی برهانی نسب

خرچنگ در گروه بی مهرگان است و در بی مهرگان جزو گروه بند پایان است و در نبد پایان جزو  گروه خرچنگ ها است. ما در این جانور شش پا دو چنگال دو چشم و... را می بینیم. غذای خرچنگ گیاهان و موجودات ریز دریا است. خرچنگ در آب زندگی می کند و برای رفاع از خوش یا برای جنگیدن با دشمنانش از چنگال ها یش استفاده می کند.


ارسال شده در توسط شهرستان مهر __سیدمصطفی برهانی نسب


اولین قدم در مورد صنعت پلاستیک ، توسط فردی به نام وایسا هیکات انجام گرفت که تلاش می‌کرد ماده‌ای بجای عاج فیل تهیه کند. چون عاج فیل بعنوان ماده‌ای سخت ، گرانقیمت و همینطور کمیاب کاربردهای فراوانی داشت. وی توانست نیترات سلولز را (که به غلط نیتروسلولز گفته می‌شود) از سلولز تهیه کند. پس نیترات سلولز اولین پلاستیک با منشا طبیعی است.


ادامه مطلب...

ارسال شده در توسط شهرستان مهر __سیدمصطفی برهانی نسب
پژوهشگران ایتالیایی دریافتند که گیاهان برای رشد و نمو اندام ها، دوری جستن از انگل ها و حشرات دشمن و جذب حشرات دوست از طریق ژن ها با خود حرف می زنند.

محققان شورای تحقیقات ملی در رم موفق شدند رشد یک گیاه را طوری کنترل کنند که ریشه هایی عمیق و برگ هایی بزرگ تر داشته باشد.


آنها برای انجام این کار، پیش از هر چیز کشف کردند که رشد گیاهان از طریق دو هورمون به نام های «آکسین» و «سیتوکین» تنظیم می شود.


آکسین، تقسیم سلولی را فعال می کند و سیتوکین، این تقسیم را متوقف می کند.


این پژوهشگران در این خصوص توضیح دادند: «با کمک این هورمون ها می توان توسعه سلول های بنیادی را که در گیاهان به طور مداوم احیا می شوند، به سوی رشد برگ ها و ساقه ها هدایت کرد.»


این دانشمندان همچنین توانستند ژن هایی را که این هورمون ها را بیان می کنند کشف کنند و نشان دهند که علاوه بر این ژن ها که رشد سلول ها را کنترل می کنند عوامل دیگری بخصوص در برقراری ارتباط میان بخش های مختلف گیاه و ژن هایی که روی این بخش ها عمل  می کنند وجود دارد که موجب بقای گیاه می شوند.


برای مثال در ارسال پیام های ضد استرس، دو مولکول سبک که بر روی عملکردهای آنتی اکسیدان ها اثر می گذارند نقش دارند. تولید این مولکول ها موجب می شود که گیاه به استرس های محیطی پاسخ دهد. همچنین سیگنال های خطرناک مثل هجوم انگل ها می توانند به داخل گیاه وارد شوند.


برای مثال زمانی که یک حشره به برگ های یک گیاه حمله می کند، برگ های دیگر شروع به آزاد کردن موادی می کنند که موجب می شود حشرات دشمن از آنها دور شوند و از سوی دیگر، بخش های مختلف یک گیاه  می توانند برای جذب حشرات مفید و دوست نیز با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.


در حقیقت ژن ها و این مولکول های سبک، زبان گیاهان هستند و اجزای مختلف یک گیاه برای برقراری ارتباط میان خود از آنها استفاده  می کنند.

ارسال شده در توسط شهرستان مهر __سیدمصطفی برهانی نسب

در این قسمت چند پاورپوینت زیبا با عناوین مختلف قرار داده شده است . برای دانلود و اجرای اتوماتیک پاورپوینت روی هر مورد کلیک نموده و از پنجره باز شده کلید open را نموده و صبر کنید تا پاورپوینت دانلود و اجرا شود



داستان عصبانیت یک زن همراه با موزیک 539 k


تفاوت کشورهای ثروتمند و فقیر   138 k


قصه شمع ها     206 k


ادامه مطلب...

ارسال شده در توسط شهرستان مهر __سیدمصطفی برهانی نسب

قرار دادن موزیک در وبلاگ باعث عدم مطالعه پست ها ، عدم تمرکز حواس و انصراف از بازدید می شود


   


 بر اساس نظر سنجی سایت زیباوب ( حمید رضا ترکمندی،1389)(1) از بازدیدکنندگان وبلاگها از کشورهای مختلف ، شروع ناخواسته موزیک هنگام باز شدن وبلاگ ، موجب اذیت و نهایتا" انصراف از مطالعه پست های وبلاگ می شود .


ادامه مطلب...

ارسال شده در توسط شهرستان مهر __سیدمصطفی برهانی نسب


بچه شیطان» شاید اصطلاح مناسبی برای بچه‌های بیش‌فعال نباشد؛ بچه‌هایی که یک دقیقه یک جا بند نمی‌شوند، از دیوار راست بالا می‌روند، مدام حرف می‌زنند و نمی‌توانند جز موقع خواب آرام بگیرند.


ادامه مطلب...

ارسال شده در توسط شهرستان مهر __سیدمصطفی برهانی نسب

رله چیست؟


در رله‌های سنجشیِ دقت و حساسیت معینی تعریف می‌شود تا در موقع تغییر کردن یک کمیت الکتریکی و یا ‏یک کمیت فیزیکی دیگری شروع به کار کند. چنین رله‌ای برای مقدار معینی از یک ‏کمیت مشخص تنظیم می‌شود و اگر آن کمیت از مقدار تعیین و تنظیم شده کمتر و یا ‏بیشتر باشد رله آن تغییرات را می‌سنجد. رله سنجشی دو نوع دارد: ساده و مرکب.


ادامه مطلب...

ارسال شده در توسط شهرستان مهر __سیدمصطفی برهانی نسب
<   <<   26   27   28   29   30      >